Puistolan Urheilijat ry Oman kylän liikuttaja

TRE®-kurssi

Tervetuloa rentoutumaan, vahvistamaan kehotietoisuutta ja vapautumaan syväjännityksistä TRE:n kautta! 

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen tohtorin David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän. 

TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

TRE-harjoituksen tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen säännöllisen tekemisen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista tai esimerkiksi urheilusuorituksesta voi parantua. Ihmisen on täten helpompi pysytellä otollisessa vireystilassa.

Tälle kurssille on tervetulleita niin vasta-alkajat kuin menetelmän parissa jo pidempään olleet. Kurssilla käydään läpi vähän taustateoriaa, tehdään TRE:n perusharjoitusta ja sen variaatioita sekä harjoitellaan tärinän säätely- ja integrointitaitoja.

TRE-menetelmän aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. Sairauden akuuttivaihe tai raskaana oleminen voivat olla esteitä aloittamiselle. 

Lämpimästi tervetuloa TRE-kurssille!


Aika: Tiistai klo 19:45-21:00 (12.4.-3.5.2022)
Paikka: Tuulen tupa (Ylermintie 2)
Ohjaaja: Katri H
Kurssimaksu: 60€

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!