Puistolan Urheilijat ry Oman kylän liikuttaja

JULIA SALONEN SULKAPALLON NAISTEN KAKSINPELIN SUOMEN MESTARI 2020!

Viikonloppuna Vantaan energia areenalla pelattiin sulkapallon Suomen mestaruuksista. Puistolan Urheilijoita edustava Julia Salonen on alle 19 vuotiaiden hallitseva Suomen mestari viime vuodelta ja nyt myös naisten kaksinpelin Suomen mestari. Mestaruus oli myös Puistolan Urheilijoiden sulkapallojaostolle ensimmäinen.

Julian reitti mestaruuteen oli lähes ainutkertainen. Julia on keskittynyt pelaamaan lähinnä kansainvälisiä kilpailuja ulkomailla, jonka seurauksena hänen ranking Suomessa ei riittänyt suoraan kilpailukaavioon ja Julia joutui aloittamaan kilpailun karsinnoista. Karsintojen kautta pelaaminen kaksinpelin Suomen mestaruuteen on ilmeisesti ensimmäinen kerta kautta aikojen.

Suomen mestaruuden naisten kaksinpelissä 17 vuotiaana on aiemmin voittanut vain Suomea Rion olympialaisissa 2016 edustanut Nanna Vainio joten tälläkin mittarilla suoritusta voi pitää loistavana.

Tämän lisäksi Julia pelasi naisten nelinpelissä parinsa Jannica Monnbergin kanssa finaalissa. Finaalissa vastustajat osoittautuivat paremmiksi ja näin Julia ja Jannica SM hopeamitalit.

2020 on Julian viimeinen juniorivuosi alle 19 vuotiaiden sarjoissa ja tähtäin onkin luonnollisesti ollut asetettuna syksyn EM- ja MM-kilpailuihin. Suomen mestaruuden voittaminen tässä vaiheessa antaa nyt hyvää luottamusta omaan tekemiseen. Seuraavat kilpailut Julialla on ensi kuun vaihteessa kun hän lähtee kiertämään Hollannin ja Saksan alle 19 vuotiaiden juniorikilpailuja.

Puistolan Urheilijat Ry onnittelee lämpimästi Juliaa huippumenestyksestä.

Myös toinen nuori lahjakas pelaajamme Lilli Lauri oli naisten nelinpelin välierässä parinsa Heidi Puron kanssa

Julian ja Lillin lisäksi muut SM-kisoihin osallistuneet PuiU Sulkapallon pelaajat olivat Sara Tuomala, Henrik Hakulinen, Eero Lauri ja Teemu Taivainen, kaikki seuran oman pelaajatuotannon kasvatteja.

Kaikki tulokset: https://badmintonfinland.tournamentsoftware.com/tournament/CF730C78-0E62-4A95-B9A6-2AF38D8F1D14

Jätä kommentti